Vali Seddar Yavuz, Süt Sağım Makinesi ve Süt Soğutma Tankı Dağıtım Törenine Katıldı

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Çiftçilerimizin desteklenmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen Süt Sağım Makinesi ve Süt Soğutma Tankı Dağıtım Törenine katıldı.

Son Dakika: Malatya Valisi Seddar Yavuz, Çiftçilerimizin desteklenmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen Süt Sağım Makinesi ve Süt Soğutma Tankı Dağıtım Törenine katıldı.

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz “Bildiğiniz üzere, 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem 11 ilimizi ve yaklaşık 15 milyon vatandaşımızı etkiledi. Birçok can kaybı yaşandı, insanlar evlerini ve iş yerlerini kaybetti. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her zaman olduğu gibi vatandaşının yanında oldu ve devletimizin tüm kurumları, Aziz Milletimizin desteğiyle deprem bölgelerine koştu. Artık şikayet etme günü değil, el birliğiyle bu şehri ayağa kaldırma günüdür. Şikayet etmeyi bırakıp, sorunları birlikte çözmeye ve bu şehri yeniden inşa etmeye odaklanmalıyız. Malatyalı kardeşlerime sesleniyorum; depremin üzerinden 16 ay geçti ve artık beklemeye tahammülümüz yok. Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız. Hızlı ve kararlı adımlarla çalışmalara başladık. Şu anda şehrin çeşitli bölgelerinde devam eden projelerimizi hızla tamamlamak için çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Malatya'da çözülmeyen sorun bırakmayacağız. Hep birlikte çalışarak bu şehri daha da güçlü bir şekilde inşa edeceğiz. Kışla Caddesi ve Saray Mahallesi gibi bölgeleri konuşmak yerine, çözümler üretmeye odaklanmalıyız. Yerlerini boşaltanlara bir yıllık kira yardımı yapıyoruz.” dedi.

Sütün sağlıklı ve hijyenik koşullarda toplanmasına katkı sağlayacak olan "DAP ile Battalgazi'de Süt Hayvancılığının Geliştirilmesi" projesi kapsamında 125 çiftçimize seyyar süt sağım makinesi ve 10 çiftçimize süt soğutma tankı dağıtımı yapılmıştır. Yaklaşık 2,9 milyon TL bütçeli bu projenin % 30'u çiftçi, %70'i ise DAP İdaresi tarafından karşılanacaktır.

Program, çiftçilere zirai ekipman, fide ve tohum dağıtımının ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bülten

Bakmadan Geçme