Yapay Zekâ Destekli Eğitim Modeli: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gazi Anadolu Lisesi'nde Bireysel Öğrenme Platformu'nun (MEBİ) tanıtımını yaptı.

Eğitim: Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gazi Anadolu Lisesi'nde Bireysel Öğrenme Platformu'nun (MEBİ) tanıtımını yaptı.

Bakan Tekin, yeni platformun eğitimde fırsat eşitliğini artırmayı ve teknolojiyi eğitim sistemine daha fazla entegre etmeyi amaçladığını belirtti. Ayrıca, yapay zekâ uygulamalarıyla desteklenen platformun özellikle YKS sınavlarına hazırlık için öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanılacağını söyledi.

Yapay Zekâ Destekli Eğitim Modeli: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Bakan Tekin, 9. sınıf öğrencilerine sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin dünya standartlarına uygun eğitim sunmayı hedeflediğini vurguladı. Eğitim teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Tekin, internet altyapısına sahip tüm okullara akıllı tahtalar yerleştirildiğini ve bu sayede dünya çapında örnek gösterilen bir eğitim sistemine sahip olunduğunu ifade etti.

MEB, Yardımcı Kaynaklar Konusunda Uyardı: "Bakanlık Onayı Yok"
Yusuf Tekin, okullarda kullanılan bazı yardımcı kaynakların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmadığını belirtti ve bu kaynakların yanlış yönlendirebileceği konusunda öğrenci ve velileri uyardı. Öğrencilerin güvenilir kaynaklara yönelmeleri gerektiğini söyleyen Tekin, öğretmenlerin dışarıda alınan kurslarla kıyaslanamayacak kalitede eğitim verdiklerini hatırlattı.

Bakmadan Geçme