Yeşilyurt'ta İyilik Elçisi Projesi aralıksız devam ediyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 'İyilik Elçisi' Projesi kapsamında, ilçeye kazandırılan müzeler ve kültürel mekânlarda düzenlenen inceleme gezisi sonrası, Yeşilyurt Belediyesinin sosyal yardım faaliyetleri hakkında bilgi almak üzere Turgut Özal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerini ağırladı.

Son Dakika: Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, ‘İyilik Elçisi' Projesi kapsamında, ilçeye kazandırılan müzeler ve kültürel mekânlarda düzenlenen inceleme gezisi sonrası, Yeşilyurt Belediyesinin sosyal yardım faaliyetleri hakkında bilgi almak üzere Turgut Özal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerini ağırladı.

Gençlerin kişisel ve sosyal hayatlarını “iyilik, yardımseverlik ve paylaşım” üzerine kurmaları için sürdürülen proje, Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Etkinlik kapsamında, Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri Yeşilyurt Belediyesi Emanet Çarşı'da toplandı ve sosyal yardımlaşma projeleri hakkında bilgi aldı. Ardından Mahmut Çalık & Ahmet Çalık Tekstil Müzesi, Gedik Kültür Merkezi ve Savunma Sanayi ve Savaş Makineleri Açık Hava Müzesi gibi önemli kültürel noktaları gezerek, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi edindiler. Gezi sonrası Emanet Çarşı'ya dönerek, Yeşilyurt Belediyesinin sosyal yardım projelerini yerinde inceleyen öğrenciler, belediyenin gönül belediyeciliği hizmetleri ve amaçlarını içeren bir sunum izledi.

Başkan Geçit, öğrencilerle yaptığı sohbette, öğrencilik yıllarının kişisel gelişim için çok önemli bir dönem olduğunu belirterek, sosyal hayatın içinde olmanın, paylaşım ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Öğrencilere akademik başarılarının yanında topluma faydalı bireyler olmaları için yardımseverlik ve iyilik kavramlarını hayatlarının merkezine koymaları gerektiğini hatırlattı. Başkan Geçit, İyilik Elçisi Projesi'nin, öğrencilerin sosyal ve toplumsal duyarlılıklarını artırarak gelecekteki meslek hayatlarına olumlu değerler katmalarını amaçladığını ifade etti.

Bu tür projeler, öğrencilere sosyal sorumluluk bilincini kazandırmanın yanı sıra, topluma değer katacak bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Başkan Geçit, “İyiliği dünya geneline yaygınlaştırmak için her bir öğrencimizin bir sorumluluk üstlenmesini istiyoruz ve geleceğin iyilik elçileri olarak yetişmelerini temenni ediyoruz” diyerek, projenin önemine dikkat çekti.

Bakmadan Geçme