Bakırcılar Çarşısı Temeli Atıldı...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımıyla 'Bakırcılar Çarşısı Temel Atma Töreni' büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.
Son Dakika Haberleri: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla ‘Bakırcılar Çarşısı Temel Atma Töreni’ büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, vatandaşın istemediği hiçbir çalışmanın yapılmayacağını ifade etti. Başkan Gürkan, “6 Şubat’tan bu zamana kadar 174 gün geçti. Bu bin yılın felaketiydi. Evlerimiz, iş yerlerimiz yıkıldı. Canlarımızı kaybettik. Malatya’da 1237, Türkiye sınırları içinde 50 bin vatandaşımızı kaybettik. Rahmeti rahmana kavuşanlara Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Bu bir milli felaketti. Bu milli felaketi ancak milli birlik ve beraberlikle atlatacağız. Vatandaşlarımız müsterih olsun, vatandaşımızın istemediği hiçbir projeyi onaylamayız.
Sayın Cumhurbaşkanımız deprem günü saat 05.00’de arayarak, Malatya’ya iki bakanımızı koordinatör olarak atadığını belirttiler. Sayın Cumhurbaşkanımız deprem süresi boyunca 4 defa teşrif ettiler. Hükümetimizin bakanları şehrimizin yaralarının sarılması noktasında el birliğiyle gönül gönüle vererek, şehrimizi tekrardan küllerinden doğmasına gayret gösterdiler. Malatya tarihi boyunca 4 yer değiştirmiş, 5 kez yer değişmesine gönlümüz razı gelmedi. Düşüncelerimizi ve fikirlerimizi şu şekilde ifade ettik:
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Malatya’da başlatacağımız projenin Malatya’ya hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Nihayetinde tamamlanan ve hepimizin iftihar edeceği bir meydan projesi ile birlikte bütün esnaf kardeşlerimizin dükkânlarına gerçek işlerinin yapılacağı bir ortam için Malatya’da olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Burası Malatya’nın kalbinin attığı bu bölgede meydan döşümünü ilk Malatya’da başlatıyoruz. Daha önce rezerv alanlarında elbette çalışmalara başladık ama şehir merkezinde yerinden dönüşümü meydan projelerini çıkarabilme adına ilk Malatya’da başlatıyoruz. Devamında Kahramanmaraş, Adıyaman Hatay’da devam etmek istiyoruz.
Depremin yoğun yaşandığı yerlerde 23 büro kurduk. Bu bürolarda vatandaşlarımızın sorunlarına tek tek cevap verilecek. Hızlı bir şekilde çalışıyoruz ve şehrin eski canlılığını kazandırmaya başlıyoruz. Kendi evlerinizi ve iş yerlerinizi yapmak istiyorsanız hibelerden yararlanın ve bir an evvel başlayın. Hiç durmayın. Planlar belli. 100 metrekarelik bir ev için 1 milyon lira, 150 metre kare için ise 1 milyon 350 bin liraya kadar vereceğiz. İş bittikten sonrada 2 sene aradan geçerek, krediyi 10 seneye bölerek faizsiz bir şekilde paramızın bir kısmını isteyeceğiz.
Kimse kolay kolay memleketini terk etmez. Biz burada bu işleri yaparak dışarıdaki Malatyalı hemşerilerimiz yeniden buralara gelsin, eski haline kavuşsun istiyoruz. Yerinde dönüşüm projesini başlattığımızda itiraz edenler oldu ama şimdi baktığımızda 134 bin müracaat var. Bu da bize güvendikleri anlamına geliyor. Vatandaşlarımız çadır kent ve konteyner kentlerde yaşarken bizlerin çok çalışması gerekiyor. O nedenle buralardan çıkmayacağız ve çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz. Elimizden geleni yaptığımızı bilin.
Sayın Cumhurbaşkanımız ve kabinedeki ilk konumuz deprem bölgesi çalışmalarıdır. Sizlerden Allah razı olsun elinizden geleni yaptınız diyene kadar buradayız” ifadelerini kullandı.